קדחת קרציות

תוכן עניינים

כללי

דפי הסבר אלו ניתנים לכם על ידי צוות המרפאה, על מנת לתת לכם את הכלים לזהות, בהקדם האפשרי, מחלה קשה, ומסוכנת הקיימת היום בכל חלקי ישראל. מחלה זו מצריכה טיפול מיידי על ידי רופא וטרינר, כדי להציל את חיי כלבכם. בעזרת זיהוי מהיר של הסימנים הקליניים הקלאסיים תוכלו לסייע לנו לאבחן את המחלה במהירות, ועל ידי כך, לעלות את אחוזי ההצלחה של הטיפול במחלה.

הסבר

המחלה הידועה בישראל כקדחת קרצית (ארליכיאוזיס) היא מחלה הנגרמת על ידי פרזיט דם (ריקציה), אשר מועבר על ידי נשא (וקטור), שבמקרה זה אלו קרציות שנפוצות בכל חלקי ארצנו.

למחלה ישנם 3 שלבים: שני השלבים הראשונים הם בלתי ניתנים לזיהוי על ידי סימנים קליניים, ולכן אבחונם ניתן רק על ידי בדיקות דם, ובדיקות סרולוגיות מיוחדות. השלב השלישי, שנקרא גם הפאזה הכרונית, הוא השלב שבו הבעלים של הכלב יכולים לזהות סימנים קליניים, ובמצב זה הם מגיעים למרפאה הוטרינרית.

חשוב שהבעלים ידעו לזהות את הסימנים הקליניים הללו, ויגיעו במהירות אל המרפאה לאבחון, וטיפול במחלה.

כאמור, המחלה עוברת על ידי קרציות, ונושא ההימנעות מהן יודגש בהמשך הדף.

סימנים קליניים

העל הבעלים לזהות את כל, או חלק מהסימנים הבאים, כדי לעורר בהם חשד שכלבם חולה במחלה: קודם כל חשוב לחפש את הסימנים הללו ביתר תשומת לב, אם בהיסטוריה של הכלב נראו עליו בזמן האחרון קרציות (ראה תמונה בחלק העליון של הדף), דבר האמור לעורר את החשד שיש סיכוי מרבי שמחלה זו קיימת, והיא זו שגורמת לסימנים הקליניים. הסימנים הקליניים שעלולים לראות כוללים: חולשה, אפאטיות, דיכאון, וחוסר תאבון- סימנים אלו הם, בדרך כלל, כתוצאה מחום גבוה שנוצר תוך כדי המחלה. סימנים קליניים אחרים, אשר דורשים יותר תשומת לב מהבעלים כדי לזהותם כוללים: ריריות חיוורות בפה, שטפי דם קטנטנים על העור (קל יותר לראותם על הבטן) או על הריריות בפה, וקשרי לימפה מוגדלים (בעיקר בצוואר).

אבחון
בכל מצב שבו תראו את הסימנים הקליניים הנ”ל, כולל נוכחות של קרציות על כלבכם, אנא בואו במהירות האפשרית אל מרפאתנו. כדי לאבחן באופן ודאי את המחלה הוטרינר יבצע בדיקה פיזיקאלית מקיפה, וייקח 2 בדיקות דם: אחת לפני הטיפול התרופתי, ואחת בתום הטיפול התרופתי, לאחר שלושה שבועות, כדי לוודא שהמחלה עברה. ישנם גם בדיקות סרולוגיות שיכולות לאבחן את הפרזיט, אך שימושן שמור לשיקול הרופא המטפל.

טיפול
הטיפול כולל בעיקרו, טיפול באנטיביוטיקה ספציפית כנגד פרזיט הדם. את האנטיביוטיקה נותנים לתקופה ראשונית של לא פחות משלושה שבועות. ישנן עוד זריקות (לצערנו כואבות) שניתנות, שמסיעות לאנטיביוטיקה להרוג את פרזיט הדם המסוכן הזה. כאמור, בסיום תקופת הטיפול הנ”ל, תילקח בדיקת דם נוספת, כדי לבדוק את שיפור מצבו של הכלב, ובהתאם לבדיקת הדם הזאת יוחלט על המשך טיפול תרופתי או הפסקתו.

מניעה
חשוב מאוד שאתם, הבעלים, תדעו את חומרת הסיכון בחוסר מניעת קרציות אשר עלולות לעלות על כלבכם, ולהדביק אותם במחלה הקשה הזאת. טיפול מונע כנגד הקרציות הוא החשוב ביותר, כדי להתגונן מפני מחלה זאת.

יש לזכור כי הקרציות אינן מטילות את ביציהן על הכלב כי אם על הדשא או חול. לכן אנחנו ממליצים על טיפול מונע שמורכב משני חלקים:
האחד על ידי קולר נגד קרציות ששמים סביב צווארו של הכלב, ותוקף פעולתו ל-6 חודשים. את הקולר הזה אפשר לרכוש במרפאתנו.
הצעד השני כולל ריסוס סביבתי בבית או בגינה, במידה ויש אחת, בעיקר באזורי הרביצה המרכזיים של הכלב (לדוגמא בתוך המלונה של הכלב) , בחומר כנגד קרציות. לצורך ריסוס זה, אנו ממליצים לכם לפנות למרסס מקצועי, שימליץ לכם על חומרי ההדברה הנכונים.

זכרו, אנחנו רוצים את יחסכם הרציני למחלה הזאת עקב חומרתה, ואתם יכולים למנוע אותה בעזרת משטר נכון כנגד קרציות.

תוכן עניינים

שתף את המאמר:

Facebook
Email
WhatsApp

נושאים נוספים:

Call Now Button