עקיצת חרק / נחש ארסי

תוכן עניינים

כללי

כל מקרה של עקיצה או הכשה הוא, לרוב, מקרה חירום כיוון שמרגע שהארס של החרק או הנחש נכנס לגופה של החיה, מתחיל תהליך מקומי באזור העקיצה או ההכשה של בצקת ודלקת, ובנוסף חלק מהארס נספג למחזור הדם, מתפשט לכל הגוף, ומתחיל תהליך של דלקת אשר עלול להסתיים בתגובת שוק אשר תוביל למוות של החיה.

עונת העקיצות וההכשות מתחילה עם סיום החורף, החל מחודשי האביב המוקדמים, כלומר מחודש מארס, ועד סוף הקיץ, כלומר עד חודש ספטמבר. אך עלולה לקרות לאורך כל השנה.

לרוב, מדובר בחיה אשר יוצאת לגינה פרטית או לאזורי סבך (פארקים, חורשות וכדומה), אשר שם מתחבאים בין העצים, השיחים, הסלעים והאבנים חרקים כמו עכבישים, עקרבים, דבורים, צרעות ונחשים אשר עלולים לעקוץ או להכיש את בעל החיים.

סימנים קליניים

במידה והחיה נמצאת תחת השגחה, לעיתים, ישמעו הבעלים את בעל החיים נותן צעקה או יללה, בורח מאזור העקיצה או ההכשה ומתחיל מיד לגרד או ללקק את נקודת החדירה של הארס.

אם החיה טיילה לבדה אז הסימנים הקליניים יופיעו רק לאחר תגובת הבצקת והדלקת המקומית אשר יבואו לידי ביטוי בנפיחות קלה עד משמעותית של האזור העקוץ. לרוב מדובר בראש, צוואר או הרגליים הקדמיות. הנפיחות תלווה בכאב, בכי, וליקוק או גירוד מקומי.

לאחר ספיגת הארס לשאר הגוף, בעל החיים עלול להראות סימנים קליניים (בהתאם למיקום העקיצה או ההכשה, כמות הארס, ותגובת החיה) כגון: דיכאון, אפאטיות, חוסר תאבון, בחילות, הקאות, שלשולים, ריור, דמע רב מהעיניים, צליעה, חנק, שכיבה על הצד, ערפול חושים, קומה ואף מוות מיידי עקב שוק אנאפילקטי.

אבחון
במידה ונתקלתם בסימנים הקליניים אשר פורטו למעלה יש להגיע לבית החולים בהקדם האפשרי, ובכל שעה.

לאחר ההגעה בעל-החיים יעבור בדיקות כולל בדיקה כללית, בדיקות דם וכימיה, בדיקות לתפקודי קרישה ובדיקות אחרות לפי הצורך.

טיפול
לאחר שיאובחן אם מדובר בעקיצת חרק או הכשת נחש יתחיל טיפול החירום, אשר יכלול, עירוי לווריד, תרופות אנטי דלקתיות, אנטי סרום להכשת נחש, ולעיתים אשפוז (בהתאם למצבה הקליני של החיה, וחומרת העקיצה או ההכשה).

זכרו: תגובה מהירה והגעה מיידית לבית החולים מצילה חיים!!!

תוכן עניינים

שתף את המאמר:

Facebook
Email
WhatsApp

נושאים נוספים:

Call Now Button