כיצד לבדוק באינטרנט אם מדובר בצמח רעיל או לא

תוכן עניינים

פעמים רבות שואלים אותי בקבוצה שלי בפייסבוק, וטרינרים עונים, או במרפאה, האם צמח זה או אחר רעיל או לא. החלטתי לכתוב לכם הסבר קצר כיצד לבצע את הבדיקה באופן עצמאי כך שתוכלו לבצע זאת בעצמכם בזמן אמת כאשר תהיו בלחץ לקבל את התשובה באופן מהיר ככל האפשר. חשוב לדעת לפני תחילת החיפוש שהרעלה מצמחים דורשת ברוב הכמעט מוחלט שלהם את אכילת הצמח. חשיפה לריח שלו או נוכחות שלו באותו חדר לא אמורה לגרום להרעלה.

השלב הראשון הוא לזהות את שם הצמח, פרח, פרי או ירק. האפשרות הכי מהירה היא אם אתם יודעים מראש מה שמו. במידה ואינכם יודעים מה הוא אז אפשר לברר באמצעות אפליקציה בשם GOOGLE LENS  אשר הפעלתה פשוטה ביותר: מצלמים במצלמה את הצמח אשר דורש זיהוי, ומבקשים זיהוי מהאפליקציה. במידה ושיטה זאת לא הצליחה או לא זמינה לכם אפשר לעלות את התמונות בקבוצות פייסבוק אשר מתמקדות בבוטניקה וזיהוי צמחים כמו הקבוצות =זיהוי צמחים= פורום לזיהוי צמחי בר ומתורבתים מהארץ והעולם, גינון-הבית לחובבי ולמגדלי הצמחים בישראל, מגדלים צמחים בבית או קבוצות אחרות. השאיפה היא להצטרף ולפנות לקבוצות גדולות ככל האפשר כי בהן הסבירות להיחשף לכמה שיותר חברים בעלי ידע ולקבל תשובה נכונה גבוהים יותר.

השלב השני, לאחר שזיהיתם את הצמח, הוא לברר מה שם הצמח בלועזית או בלטינית במידה ואינכם יודעים מהו. למטרה הזאת יש להיכנס לגוגל ולרשום בלשונית החיפוש את שם הצמח שכן יש לכם בעברית, לבצע חיפוש ולאתר את השם בלועזית או בלטינית. בדרך כלל, ויקיפדיה הוא אתר מצוין למציאת שם הצמח בלועזית או בלטינית. על מנת לרכוש מיומנות באיתור השמות אני ממליץ לכם להתאמן עם מספר שמות של פרחים שאתם מכירים כמו: רקפת, כלנית, צבעוני וכולי, או שמות של עצים כמו: אורן, אלון, ברוש, שקדיה וכולי. הכניסו כל שם בחיפוש בגוגל ותמצאו את שם הצמח בלועזית או בלטינית.

השלב השלישי הוא להעתיק את שם הצמח אותו מצאנו בלועזית או בלטינית ולהכניסו שוב לשורת החיפוש של גוגל ביחד עם תוספת המילים toxicity to dogs או toxicity to cats או כל בעל חיים אחר לגביו אנחנו מחפשים את המידע ולחפש. לרוב, כבר בתחילת החיפוש יופיע סיכום קצר של האם הצמח רעיל או לא אבל עדיף לגלול למטה ולוודא זאת באתרים אמינים כמו האתר של aspca.org וכולי. לחילופין, ניתן לרשום את השאלה כולל שם הצמח וסוג בעל החיים בקבוצה שלי, וטרינרים עונים, ואנחנו נעזור לכם לברר אם ישנה סכנת הרעלה או לא. 

השלב הרביעי והאחרון הוא לקרוא את המידע אותו מצאתם ולראות אם אכן הצמח רעיל או לא ואם יש להסירו מהבית, להימנע ממנו בחצר או בטיולים וכולי. לחילופין, במידה ובעל החיים אכל את הצמח והוא באמת נמצא כרעיל אז לפנות לעזרה וטרינרית מיידית.

תוכן עניינים

שתף את המאמר:

Facebook
Email
WhatsApp

נושאים נוספים:

Call Now Button